JEG VIL RUNDT I
HELE KOMMUNEN

Kære alle

”Hvorfor hører man kun fra jer politikere, når der er valgkamp?”.

Sådan sagde en kvinde til mig en dag under valgkampen tilbage i 2017. Den dag lovede jeg mig selv, at jeg – hvis jeg var så heldig at blive borgmester – også ville lade høre fra mig mellem valgkampene.

Demokrati handler ikke blot om at sætte et kryds i stemmeboksen, når der er valg. Det handler om samtale, om dialog og om at lytte til hinanden.

Som borgmester elsker jeg at tage på virksomhedsbesøg, komme i praktik i en børnehave eller rykke borgmesterkontoret ind i et lokalområde. Hver gang får jeg inspiration og et nødvendigt indblik i hverdagen.

Men vi, der er valgt til kommunalbestyrelsen, har også et ansvar for at komme ud og fortælle, hvad vi beslutter.

Derfor har jeg lavet denne hjemmeside. Her vil jeg skrive om politik, om hvad der rører sig i kommunen. Her vil jeg lukke jer ind i mine tanker og ideer både om det der er svært, om det der går godt. Og vigtigst af alt: her kan i skrive til mig direkte, hvis i har noget i mener jeg skal vide eller tage mig af.

BLÅ BOG

 

FØDT 24. NOVEMBER 1992.

OPVOKSET PÅ OLDVEJEN I HOLBÆK MED MIN FAMILIE.

HAR EN BACHELOR I SOCIOLOGI FRA KØBENHAVNS UNIVERSITET.

VALGT IND I BYRÅDET FOR SOCIALDEMOKRATIET I HOLBÆK KOMMUNE I 2013 OG BORGMESTER I 2017 MED ET PERSONLIGT STEMMETAL PÅ 5.499.

ER FORMAND FOR BEREDSKABSKOMMISSION VESTSJÆLLAND OG INDTRÅDTE I OKTOBER 2020 I KOMMUNERNES LANDSFORENINGS BESTYRELSE.

MODTOG I 2019 FOLKEMØDETS DIALOGPRIS, SOM GIVES TIL EN POLITIKER, DER I SÆRLIG GRAD HAR LYTTET, VÆRET I DIALOG OG LADET SIG PÅVIRKE AF DEBATTEN.

BOR I ET GAMMELT BINDINGSVÆRKSHUS I HOLBÆK OG DANNER PAR MED JACOB MARK.

JEG ELSKER AT VÆRE I NATUREN OG BRUGER KOMMUNENS SKOVE OG STIER SOM ÅNDEHULLER I EN ELLERS TRAVL HVERDAG.

HOLDER MEGET AF AT LÆSE BØGER OG HAR EN BOGKLUB MED MINE VENINDER.

HVIS JEG GROR FAST PÅ MIT KONTOR, SÅ BLIVER JEG EN RINGERE BORGMESTER

Jeg har indført en tradition med at rykke borgmesterkontoret ud af rådhuset og til et af vores lokalområder. Jeg gør det, fordi jeg synes det er en naturlig del af en borgmesters arbejde at være tilstede lokalt. Men også fordi jeg mener, at afstanden mellem borger og politiker er blevet for stor. En kommune og egn tilhører ikke nogen bestemt – og slet ikke politikerne. Den tilhører alle dem, der bor og arbejder i den, og som hver især har særlige historier og særlige værdier, som de lægger vægt på.

Jeg vil have et ærligt blik af, hvordan det går i kommunen. Og så skal I også have et ærligt billede af mig og mine styrker og svagheder. Så jeg deltager i undervisning, er med i vuggestuen, når børnene skal puttes, diskuterer uddannet arbejdskraft med virksomheder og synger fællessang på plejehjemmet.

Jeg parkerer min bil og ringer på døren et nyt sted. Man starter som politiker lidt forfra, hver gang man møder et menneske – og det tror jeg er rigtigt, rigtigt sundt

Hvis jeg gror fast på mit borgmesterkontor, så bliver jeg en ringere borgmester. Jeg vil have ideer og viden til det daglige arbejde og til de årlige budgetforhandlinger. Og jeg vil tage det hele med tilbage på rådhuset og dele det med mine kollegaer.

Jeg skal rundt i hele kommunen. Indtil videre har borgmesterkontoret været i Vipperød, Jyderup, Gislinge, Tølløse, Orø, Svinninge og St. Merløse.

 

Christina Krzyrosiak Hansen

Borgmester i Holbæk Kommune